Menü

Egyedi tervezés: Virágos konyha

2017. június 23
11257
Egyedi tervezés: Virágos konyha

Manapság az internet világában csak ámulunk és bámulunk a lehetőségek tárházán. Ma már mindenki megtalálja azokat az építészeti elemeket (legalábbis ötlet szinten), melyet saját otthona szépítésére is felhasználna. 

A konyha és étkező egy olyan élettér, ahol az ember rengeteg időt tölt el, főzéssel, étkezéssel, vagy csak épp egy kellemes barátnős kávézással. Mindenki szeret szép konyhabútort választani és szereti, ha az étkező bútor kényelmes és egyben szemet gyönyörködtető is, ám a konyha igazi lelkét a szépen megválasztott burkolatok adják, melyek színt és egyéniséget adhatnak bútorainknak.

Mikor rájöttünk, hogy a konyhánk akkor lesz igazán egyedi és varázslatos, ha színeket viszünk bele, elkezdődik a lázas keresgélés, milyen is legyen az igazán hozzánk passzoló burkolat. 

Hosszas kutatás után rájövünk, hogy bár találunk szépet, színeset, mintásat, de a lélek ezekből hiányzik, mert a gyártósor nem képes ezeket burkolataiba lehelni. Ha rákeresünk angolul, jelentősen több lehetőség adódik, szép számmal találunk egyedi kerámia burkolatokat. A kerámia oly régóta kedvelt és változatos lehetőségeket rejtő anyag, mely igazán különlegessé varázsolhatja otthonunkat.


Kedves megrendelőnk is sokáig kutatott a megfelelő minták és színek után. Hiába. Az ötlet megvolt, képeket szép szerével látott, de az itthoni kínálat nem ütötte meg a mércét. Szerette volna épített konyháját kicsit élénkíteni és lecserélni a ház építésénél kiválasztott hagyományos barna 10x10-es kerámia csempéit, valami igazán különlegesre, hiszen rengeteg időt töltött itt, hatalmas családi ebédeket komponálva és a reggeli kávéval kezében ébredezve.

Háziasszonyunk egy kedves, életvidám, lendületes hölgy, aki vidám és színes falra vágyott, de egészen konkrét elképzelése nem volt. Meglátni és megszeretni elven szeretett volna választani. 

Miközben megbeszéltük mit is szeretne, megismertem légies könnyed stílusát és hamar összeálltak fejemben az elképzelések, melyet nemsokkal utána papírra is vetettem. A virágminta, mint ötlet tetszett neki, ennek fényében kezdtem a tervezéshez. Mivel mindenképp élénk színeket képzelt el, összeállítottam neki egy teljes fal méretű vázlatot, ahol öt féle variációt állítottam össze. Egy az egy méretben rajzoltam, hogy lássuk, melyik passzol leginkább a konyhához.

A tervek megtekintése után választott, bár nem tekinthetjük annak, hiszen neki a rajz úgy tetszett ahogy az papírra került és kérte, hogy ne változtassunk rajta, így készítsük el ahogy van. Nagyon tetszett az ötlet, hiszen így egy igazán nem mindennapi burkolatot készíthettünk megrendelőnk konyhájába, színes is volt, eredeti, pont amilyet megálmodott. De beszéljenek a fotók helyettem.