Menü

Új minták választékunkban

2017. augusztus 25
10545
Új minták választékunkban

Most pár sort szeretnénk Nektek írni elképzeléseinkről, új csempéinkről. Mikor ezt a vállalkozást elindítottuk elhatároztuk, hogy csak is olyan mintákat fogunk használni kézműves csempéinkhez, melyek saját ötletből születnek, minden mintát kézzel faragunk. Mivel vegyes csempékből álló falaink olyan népszerűek, célunk az, hogy az eddiginél jóval több mintából tudjatok válogatni, így még izgalmasabbak lesznek ezek a kompozíciók.

A honlapon található 16 minta mellé, most újabb 13 formát készítettünk el, melyek hamarosan teljes pompájukban felkerülnek választékunkba, de már most szeretnénk bemutatni nektek őket. 

Minden darab külön is megállja a helyét, de most szeretném bemutatni, hogyan kombinálhatjátok őket. A párosítható, sorolható darabok jól mutathatnak blokkokban és vegyes falban is izgalmas szigeteket alkotnak a kavalkádban.

Roseus csempénk az egyik új kedvencünk. Négyesével rakható, kis rózsaablakot formáz. Ez a csempe akár önmagában is remek választás lehet egy romantikus hangulatú konyhába bájos finom vonalaival. Ezen kívül ez a minta tökéletesen illik Signum csempénkhez, hiszen mindkettő ugyan úgy négyesével rakható, varázslatos párost alkotnak. 

Fenestra és Medius csempénket egy kedves Balaton-parti nyaraló ihlette. A százéves  parasztház hangulata és stílusa köszön vissza rajtuk. Ezeket a kerámiaburkolatokat sokféleképpen felhasználhatjátok. Lehet egyesével, vegyes mintába illesztve, lehet a két mintát párban rakni, mert a csempék sarkaiban található virágok egymáshoz illeszthetőek, illetve négy-kettő arányban is tehetitek.

Una csempénk egy igazi kakukk tojás. Valódi arcát akkor mutatja, ha sok csempét illesztünk egymás mellé. Ezt a mintát jó szívvel ajánlom elegáns polgári lakásokba, de akár jól mutathat egy parasztház konyhájában is.

 

És íme népmesés sorozatunk legifjabb tagjai  Nidus és Scala. Jól beillenek vegyes csempéink közé, remekül párosíthatóak Terra, Collis, Tulipa, Silva, Solis, Dulce csempéinkkel is, a sorozat többi tagjával. 

 

Gemma, egy harmonikus kissé szigorúbb vonalakat követő szépség. Ezt a mintát is a csodás rozetták ihlették, természetesen a szigort megtörő lágy virágok nem maradhattak le a csempéről. Ha nem szeretnél túl sok mintát, jól párosítható Spiritus, Silentium és Intus csempéinkkel. 

Hortulus csempénk egy édes virágoskert, mely bárhogyan és bárhol megállja helyét. Egy kis játékosság a geometriai formákra épülő kollekciónban.

Hamarosan választékunkban mázasan, teljes díszükben is megnézhetitek új burkolatainkat, de addig is a rajzok remek alapul szolgálhatnak a konyha falának megtervezéséhez. Ha további ötleteket szeretnél az összeállításokhoz, szívesen segítünk.